Pecsérke Andreas

Pecsérke Andreas

Székhely: Szalatnya 16, 935 84, Lévai járás
Fogadóórák: egyeztetés szerint
Elérhetőség: andreas.pecserke@gmail.com, +421 908/834 789
Régió megnevezése: Nagykürtösi járás, Lévai és Érsekújvári járás egy része
Régió területe: 140 000 ha mezőgazdasági földterület
Települések száma: 4 város, 104 község
Gazdakataszter: 10 049,7 ha, 96 aktív gazda kapcsolat

Bemutatkozás:
Mivel a mezőgazdaság meghatározó szerepet töltött be családom életében, mindig is közel állt hozzám ez az gazdasági irányzat. Már a gimnázium utolsó éveiben tudtam, hogy ez az én hivatásom, ezért a tanulmányaimat a gödöllői Szent István Egyetemen folytattam, ahol mezőgazdasági -, majd agrármérnökként diplomáztam. Jelenleg is ezen az egyetemen tanulok precíziós mezőgazdaság szakirányon.

Tanulmányaim mellett agrármérnökként dolgozom, emellett 2016 óta a mezőgazdasági vállalkozásomat is vezetem. Munkám során sok kis vállalkozóval kapcsolatba kerülök, ezáltal nap mint nap találkozok régiónk gazdáinak nehézségeivel. A Szlovákiai Agrárkamara kiváló segítséget nyújt ezen problémák megoldásában, hisz falugazdászként és képesített szaktanácsadóként számos vállalkozás problémájában tudok segíteni. Úgy érzem, az évek során kellő tapasztalatot szereztem az adott területen, továbbá folyamatos továbbképzésem is garancia lehet az iránymutatást kérő mezőgazdasági vállalkozók számára. Segíteni tudom őket növénytermesztési betegségek megelőzésében, különféle nyilvántartások vezetésében, térképek berajzolásában, GPS mérőkészülékkel történő területek bemérésében, pályázati lehetőségekre való figyelemfelhívással, és számtalan, gazdákat érintő probléma megoldásában.

Elsődleges célom a gazdák megélhetésének segítése, versenyképességük növelése, ezzel is biztosítva szülőföldön maradásuk feltételeit.