Felvidéki gazdák ismét az AGROmashEXPO-n

A felvidéki falugazdászok szervezésében 2023 január 26–27-én összesen 2 autóbusszal is kiutazva 56 gazda látogatott el a rozsnyói, kassai, rimaszombati és losonci járásból a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban negyvenegyedik alkalommal megrendezett Agromash Expo-ra. 

A gazdák igényeit figyelembe véve, Tankó Tamás, Bodon Dávid és Varga Árpád falugazdászok a csütörtöki napra szervezték meg az utazást, pénteken pedig Burkus Imre, Zagiba Tamás szervezésében utaztak ki a gazdák. A gazdák nagy örömmel fogadták a kezdeményezést, amelyet a részvételi számuk is bizonyít. Természetesen többen a térségekből személyautóval csoportosan vettek részt a kiállításon. A négy napos kiállítás alatt több száz felvidéki gazda látogatott el a rendezvényre.

Korán indultak, hogy a napot minél jobban kihasználhassák. Sokan egy-két konkrét mezőgazdasági gépre, eszközre voltak kíváncsiak, néhányan viszont a legkorszerűbb technológiát szerették volna szemügyre venni. Megtalálhatóak voltak olyan kiállítók is amelyek vetőmagok és egyéb szaporító anyagok, növényvédő szerek, műtrágyák, kártevő mentesítő anyagok, digitalizáció, agrárelektronika, méréstechnika, automatizálás témakörében mutattak be.

A lényeg azonban az volt, hogy sikerült újra összehozniuk egy csapatot, amely társaságnak a tagjai együtt jól érezték magukat, tapasztalatokat cseréltek, régi emlékeket elevenítettek fel. Külön öröm volt számukra, hogy a kirándulás résztvevői több régióból jöttek, így a gömöri, tornai és abaúji vidék gazdái együtt megtapasztalhatták, hogy a gondjaik és lehetőségeik nem igazán különböznek.

Forrás: Burkus Imre - Falugazdász