JOHN DEERE reprezentatív napok

JOHN DEERE reprezentatív napok

Az Agroservis – Nyugat, Lévai székhelyű gépforgalmazó vállalat hagyományos találkozót szervezett, melyre 2022.06.15-én került sor a Prameň Santovka Mezőgazdasági Szövetkezet területén, Dalmádon. 

A találkozón összegyűltek a helyi mezőgazdászok, vállalkozók és a mezőgazdasági technika iránt érdeklődők egyaránt. Szemügyre vehették a vállalat által forgalmazott mezőgazdasági gépeket, melyeket ki is próbálhattak. 

Az Agroservis nem csak a John Deere márkáról szól - Az egész rendezvény fő célja a mezőgazdaságot előrevivő technikai fejlesztések és intelligens megoldások bemutatása. Ugyanakkor emlékeztetnek arra, hogy nem elég a nagy teljesítményű modern mezőgazdasági gépek birtoklása, hanem a jól felszerelt infrastruktúra is. Nagyon fontos a megbízható szerviz, a gyors alkatrészszállítás és a magasan képzett szerviztechnikusok csapata. Ez az, amit az Agroservis kínál ügyfeleinek. 

Az Agroservis ma is erős pozíciót tudhat magának a szlovákiai agrárpiacon, amely a hosszú éves marketingnek és átgondolt stratégiájának köszönhető.
A találkozó keretén belül a mezőgazdászoknak lehetőségük volt beszélgetni a Lévai járás Falugazdászával, Suba Viktóriával, aki információkkal látta el őket az aktuális felhívásokról, feltételekről. A Falugazdász gondoskodott arról, hogy a finom ételek és italok mellett a gazdák szakmai eszmecserét folytathassanak a növényvédelemről, a precíziós termelésről és a helyspecifikus gazdálkodásról. 

A találkozó témája főként  az európai uniós támogatások voltak. A Falugazdász tájékoztatta a gazdákat a legfrissebb pályázati lehetőségekről és  tanácsot adott az érdeklődőknek.  Az egyik ilyen felhívás a 6.1.-es Támogatás fiatal gazdák számára, melyre a fiatal mezőgazdász vállalkozásának létrehozását vagy fejlesztését célzó üzleti tevékenységet a növénytermesztés vagy állattenyésztés területén támogassák. Ennek a felhívásnak a határideje 2022.szeptember 30.

A másik felhívás a 6.3.- Támogatás kis mezőgazdasági vállalkozások számára, melyre a kis mezőgazdasági vállalkozás fejlesztését célzó üzleti tevékenységet a növénytermesztés vagy állattenyésztés területén támogassák. Felhívás határideje szintén 2022.szeptember 30.
 
A gazdatalálkozó során további aktuális téma volt a hamarosan lezárulásra kerülő 4.1-es pályázati felhívás, mely során a speciális növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozó vállalkozások nyújthattak be támogatási kérelmet. 
Reményeink szerint az elmaradt kiállítások, szakmai összejövetelek hiányát sikerült pótolnunk és minden jelenlevő hasznos információval gazdagodott, mivel ezeket a találkozókat azért szervezik, hogy átadhassák a gazdáknak a legújabb információkat, illetve, hogy meghallgassák a kérdéseiket, kéréseiket is. 
 

Ing. Šuba Viktória - Falugazdász
2022.06.17.