Szakmai tanulmányi út a Szlovákiai Agrárkamara szervezésében

Szakmai tanulmányi út a Szlovákiai Agrárkamara szervezésében

A Szlovákiai Agrárkamara az idei évet egy kiváló szakmai tanulmányi úttal indította, melyet a szakképzési és készségfejlesztő rendezvények támogatására irányuló 1.1-es 43/PRV/2019 számú nyertes pályázat tette lehetővé. A három napos Téli iskolázásra január 15 és 17 között került sor Modor városának neves szállodájában, a  Zochova chata hotelben, melyen közel 50 gazdálkodó vett részt.

Az iskolázás szerves részét képezték a céglátogatások, melyeknek köszönhetően a résztvevők betekintést nyerhettek több nyugat-szlovákiai mezőgazdasági cég és cégcsoport működésébe. Ami az állattenyésztést illeti, a látogatók megtekinthettek szabadvízi kacsafarmot, szabadtartású tojótyúkfarmot, húsbaromfi tenyészetet, valamint tejelő tehenészetet is, feltehették kérdéseiket a vállalkozással kapcsolatban, mely eredményeként számos új tudással gazdagodhattak. A növénytermesztésre specializálódott cégek bemutatták ökológiai és konvencionális növénytermesztésüket, valamint a résztvevők egy biogáz üzem működésébe is betekintést nyerhettek.

A szakmai információszerzés után kezdetét vette a hotel által kínált kikapcsolódás, így a résztvevők új tudással és kipihenten térhettek haza a tanulmányi útról. Az iskolázást a falugazdászok és a gazdálkodók is nagyon hasznosnak találták és remélik, hogy rendszeresen részt vehetnek majd hasonló eseményeken.

Ing. Pecsérke Andreas – Falugazdász   
2024.01.29.